wietplantage

Wietplantage

Een wietplantage is vandaag de dag steeds vaker een onderwerp van het dagelijkse nieuws. Steeds meer mensen worden aangetrokken door het groene goud en bouwen een wietplantage. Vooral door de economische crisis van de laatste jaren, gebeurd het steeds vaker dat mensen uit nood een wietplantage beginnen. Doordat steeds meer mensen een wietplantage beginnen, worden er dagelijks ook meer ontdekt door politie en justitie, waardoor de kranten er steeds vaker ruimte aan besteden.

Azarius Smartshop

Politie en justitie zijn steeds vaker opzoek naar wietplantages, daar er soms gevaarlijke situaties ontstaan en omdat een wietplantage in Nederland nog steeds verboden is. De gevaarlijke situaties ontstaan vaak door onbekwame aansluiting van stroom al dan niet in combinatie met water, wat er steeds vaker voor zorgt dat een compleet gebouw afbrand. Ook het gebruik van onprofessionele producten draagt bij aan onveilige situaties, doordat men vaak zo goedkoop mogelijk wil zijn, letten ze niet meer op de kwaliteit van de kweek benodigdheden. Vaak wordt ook vergeten dat het werken met stroom een vak apart is, waar niet iedereen zomaar aan kan beginnen zonder specialistische kennis.

Straffen voor het hebben van een wietplantage

De straffen voor het hebben van een wietplantage lopen erg uit een, daar iedereen een andere situatie heeft. De volgende punten hebben invloed van de straf, die justitie zal proberen op te leggen, als er ergens een hennepplantage is ontdekt.

  • Het aantal hennep planten
  • Of er gebruik wordt gemaakt van professionele kweek apparatuur (lamp /afzuiging / bewatering systeem enzovoort)
  • Is men al eerder in aanraking gekomen met justitie
  • Het aantal personen die er zich er mee betrokken
  • De tijd dat de hennepplantage in werking is geweest
  • Of de stroom betaald is of juist gestolen

Wist je dat wietzaden kopen op het moment van schrijven legaal is in Nederland

Dit waren een aantal punten die zeker van invloed kunnen zijn van de strafmaat, echter zijn er nog vele meer die invloed kunnen hebben. Om er achter te komen wat nu precies de straffen zijn die tegenwoordig gegeven worden voor het hebben van een wietplantage, kun je kijken op de laatste uitspraken van rechters.

Scroll naar boven