buiten wietzaadjes

Buiten wietzaadjes

Niet iedereen ziet het zitten om binnen een of meerdere planten te hebben en dat is natuurlijk niet zo gek. Binnen planten zullen meer zorg en aandacht nodig zijn zoals het regelen van temperatuur of het aanpassen van een lichtschema.

Ook is het zo dat de wietplanten een bepaalde geur verspreiden en dit is niet altijd een geur die mensen graag in hun woning willen hebben. Buiten je wiet kweken is dan een stuk gunstiger omdat je hierbij veel minder geur overlast hebt en je hebt veel minder last van een extreem veeleisende plant.

Het wordt gedoogd om 5 planten thuis te hebben voor eigen gebruik wel is het zo dat wanneer de politie bij je langskomt de planten in beslag kunnen worden genomen. Mocht jij dus voor je eigen gebruik 1 plantje willen kweken dan krijg je hier geen problemen mee.

Soorten wietzaadjes voor buiten

Buiten wiet kweken is echter ook niet helemaal eenvoudig. Ons klimaat is namelijk allesbehalve heel gunstig en je bent hierbij geheel afhankelijk van wat het weer doet. Niet ieder zaadje kan buiten opgekweekt worden of kan buiten als plant groeien.

Het is zo dat het ene zaadje bijvoorbeeld een heel stuk sneller gaat schimmelen en uiteindelijk nooit zal opkomen hierdoor dan het andere zaadje. Het is dan ook zeker aan te raden om je goed te laten informeren bij jouw zaadhandel of de wietzaadjes geschikt zijn voor buiten.

Tevens is het aan te raden om auto-flower zaadjes te gebruiken omdat deze planten automatisch over gaan in de bloeiperiode.

Zaadjes

Merk:

Vanaf prijs:

Meer info

Wat heb je nodig om buiten wiet te kweken

Om wiet of überhaupt iedere andere plant buiten te kunnen kweken heb je een aantal elementen nodig. Het eerste element en ook direct een hele belangrijke is licht. Licht word door de zon gegeven en hier heb jij dus geen invloed op tijdens het buiten kweken, wel is het zo dat de zaai periode hierbij erg van belang is.

Als jij te laat in het jaar gaat zaaien zal je merken dat de behoefte van de plant niet een match is met wat de natuur biedt en zal jou kweek geen succes worden. Zorg er ook in dit geval voor dat jij je goed informeert over de bloei periode en behoefte van het desbetreffende soort die jij gekozen hebt.

kweken met buiten wiet zaadjes

Dan is het net als een gewone plant afhankelijk van water. Water zal uiteraard ook uit de lucht vallen en dit element is dus ook een element die door de natuur geregeld wordt. Helaas zal de natuur de regenval niet afstemmen op de behoefte van jou plant waardoor je dit wel in de gaten dient te houden. Als er plots te veel regen valt en je het gevoel hebt dat het niet goed gaat dan kan je kijken of er een mogelijkheid is de regenval wat te dempen. Zit jou plant bijvoorbeeld in een pot? Dan kan je deze tijdelijk onder een afdakje plaatsen. Maar niet alleen te veel is vervelend te weinig is ook geen succes. Valt er te weinig regen uit de lucht dan kan je de plant zelf water geven.

Zuurstof is ook een heel belangrijk element bij het kweken van planten. Uit de grond worden namelijk voedingsstoffen en zuurstof gehaald door de plant. Wanneer jij de aarde erg compact en hard aandrukt zal de plant geen zuurstof uit de grond kunnen halen waardoor je een belemmering zal merken in de groei of zelfs het sterven van de plant.

Om dit op te lossen kan je zorgen dat de aarde lekker los aangedrukt is en je kan voor een goede drainage zorgen. Een goede drainage kan door onder op de planten bak stenen te leggen en daar aarde bovenop. Als jij een pot plant hebt dan kan je in de bodem van de pot gaatjes boren, dan een laagje stenen en vervolgens kan je de aarde er los in doen zodat het niet te compact wordt.

Voedingsstoffen essentieel voor de groei van jou plant. De meeste basisvoeding zit vaak al in de potgrond maar ook bij de voeding is het aan te raden om advies in te winnen over het soort zaadje die jouw voorkeur heeft.

Het kan namelijk zo zijn dat jij een zaadje hebt die al vrij vlot extra voeding nodig heeft en je dus bij deze al vrij vlot extra voedingsstoffen moet gaan toevoegen aan de aarde van de plant. Het is in principe niet erg veel werk maar wel heel belangrijk voor de ontwikkeling van jou plant.

beginnen met buiten wietzaden

Beginnen met buiten wietzaadjes

Wanneer je begint met zaadjes om buiten wiet te kunnen kweken dan zal je als eerst de wietzaadjes moeten kiemen. Het kiemen is een proces die nodig is om te plant te laten groeien. Een zaadje kiemt gemakkelijk tussen vochtige wattenschijfjes in een kiem bakje.

Wanneer jij zorgt voor voldoende licht zal het zaadje daarna een zaailing worden. Dit bovengenoemde proces start je allemaal binnen omdat de zaadjes kwetsbaar zijn en makkelijk kiemen bij een gunstige temperatuur en voldoende zonlicht.

Wanneer je een mooie zaailing hebt die al wat blad heeft kan het plantje naar buiten en is het de start van een plant. Sommige mensen geven de voorkeur aan het kopen van zaailingen versus het zelf opkweken van de zaadjes.

Voordelen van buiten wiet kweken

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren, binnen kweken kan sneller gaan dankzij kunstmatig licht en kunstmatige temperatuur. Echter is het binnen kweken van de plant veel intensiever door deze handelingen.

Daarnaast zal je hiervoor ook apparatuur moeten aanschaffen, denk hierbij aan een tent, lampen en lucht circulatie. Buiten heb je hier niet zo veel last van. De zon voorziet jouw planten van licht, de regen verzorgt water en op die manier helpt moeder natuur jou een handje bij het opgroeien van jouw planten.

De planten zijn daarnaast wat harder en minder kwetsbaar voor invloeden van de omgeving. Toch heb je buiten weer sneller last van ziektes of insectenplaag die ervoor kan zorgen dat jou plant kapotgaat. Daarnaast heb je bij het buiten kweken last van de seizoenen waardoor je niet het hele jaar door kan kweken zoals je dat wel kan bij het binnen kweken van wiet.

voordelen buiten zaden kweken
kweekschema

Duur van buiten kweken

Net als iedere andere plant zal jou plant bepaalde stadiums passeren tot aan de bloei. Deze stadiums zullen een totaal van maximaal 15 a 16 weken hebben maar in de praktijk is dit vaak wat korter. De periode dat jij intensiever bezig bent met de planten zal dus ook afhangen van de invloeden van buitenaf en het soort zaadje dat jij hebt gekocht.

Omdat je geen mannelijke planten tussen de vrouwelijke plantjes wil hebben zal jij geregeld moeten kijken naar de bladoksels wanneer de planten iets groter zijn. Een mannelijke plant heeft ronde bolletjes bij de bladoksels. De mannelijke plant zal je direct weg moeten halen als je niet wil dat deze de vrouwtjes bestuift.

Maar ook bestaat er bij de wietplanten een hermafrodiete plant. Een hermafrodiete plant is tweezijdig maar kan hierdoor dus ook de vrouwelijke planten bestuiven en deze dien je dus ook zo snel mogelijk te moeten verwijderen wanneer je deze gevonden hebt. Je herkent de hermafrodiet aan banaanvormige uitsteekseltjes bij de bladoksels.

De vrouwelijke plant heeft een bolletje met daaruit groeiend een klein haartje. Deze is vaak lastig te zien en je zal dus wel even goed moeten kijken. De vrouwelijke plant is de enige waarbij je oogst zal krijgen dus deze wil je behouden.

Wanneer een vrouwelijke plant bevrucht raakt doordat je per ongeluk een mannelijke plant ertussen had zal deze veel energie steken in het maken van zaadjes in plaats van mooie toppen. Wanneer je een mooie opbrengst wil van je eigen planten is het dan ook essentieel om op tijd erachter te komen wat de geslachten zijn van jouw planten zodat je geen ongelukjes krijgt.

Scroll naar boven