Complete kweektent kopen

Wanneer jij opzoek bent naar een kweek tent voor jou (tropische) gewassen dan is het vaak lastig om de juist te kiezen. Je hebt kweektenten namelijk in alle soorten en maten maar ook de accessoires kunnen nogal verschillen van elkaar. Omdat jij uiteraard de juiste kweektent wil is het belangrijk je goed te verdiepen hierin.

Waarom een kweektent kopen?

Sommige mensen willen graag bepaalde planten goed laten groeien of opkweken. Echter doen in ons klimaat niet alle planten het goed en het opkweken of laten bloeien van een plant kan lastig zijn in de bij ons normale omstandigheden. Wanneer je een tropische plant hebt zal je deze dus kunstmatig moeten laten bloeien door de juiste omstandigheden na te bootsen. De omstandigheden na bootsen doe je dan in deze kweektent waar je de luchtcirculatie, vochtigheid, licht en temperatuur kan beïnvloeden. Hoe groter de tent hoe lastiger het wordt om de juiste omstandigheden te creëren, hierdoor hebben sommige mensen juist meerdere kleine tentjes in plaats van een hele grote.

 

complete kweektent kopen
Nergens goedkoper dan bij deze winkel.

 

Welke artikelen kunnen niet ontbreken?

Wanneer je een complete kweektent kopen wil zal je vast wat wensen hebben. Omdat niet iedere leverancier hetzelfde verstaat onder compleet is het dus wel handig dat jij je goed verdiept in wat je nodig bent en hebben wil. Veel complete sets zijn inclusief tent, filter, afvoerslang, ventilator en ledverlichting. Sommige aanbieders gaan nog iets verder en leveren jou ook een thermometer of zelfs voeding voor planten mee. Het is dan ook aan jou om te kiezen welke optie en welke tent het beste bij jouw wensen past. De artikelen die dus meestal meegeleverd worden volstaan om als beginner een leuke plant te kunnen krijgen en deze op te kunnen kweken.

Complete kweektent met LED of HPS?

HPS betekend hoge druk sodium lamp, deze lampen werden vroeger veelal gebruikt bij het kweken van planten. Led is een wat modernere technologie en heeft een iets breder spectrum dan HPS. Echter zijn beide soorten lampen geschikt voor in jouw kweektent en is het afhankelijk van jouw voorkeur. Het is zelfs zo dat de HPS lampen tegenwoordig nog de koploper zijn voor kwekers.

Complete kweektent kopen tweedehands

Een tweedehands tent kopen is een prima optie voor mensen die graag willen starten met een hobby maar eigenlijk nog niet te veel geld eraan uit willen geven. Wel is het belangrijk dat wanneer je een tweedehands complete set wil kopen je rekening moet houden met eventuele beschadigingen of niet werkende apparatuur. Zorg er dan ook voor dat wanneer jij een complete set hebt gevonden je deze ook werkend kan zien om geen vervelende verassingen te krijgen achteraf.

Afmetingen kweektent

Er zijn ontzettend veel afmetingen voor een kweektent. Zo heb je een complete kweektent 240x240x200 maar heb je ook kleine varianten van een complete kweektent 40x40. Afhankelijk van de plant die jij wil laten groeien en de hoeveelheden van deze plant zal jij een keuze moeten maken. Het is wel zo dat hoe groter de tent hoe meer licht en ventilatie je nodig zal zijn. Ook zullen de omstandigheden moeilijker stabiel te krijgen zijn bij een hele grote ruimte dan dat het is bij een kleine ruimte. Om die reden is het vaak aan te raden om juist 2 kleinere tenten te kopen wanneer je gewoon voor de leuk een plantje wil kweken.

Waar complete kweektent kopen

Wanneer je online opzoek gaat naar een complete kweektent zal je zien dat er ontzettend veel websites zijn waar je de tenten kan kopen. Sommige sites gespecialiseerd hierin en bij andere sites is het als aanbieder voor verkopers van de tent.

Niet alleen kan je de tenten nieuw kopen via het internet maar ook tweedehands tenten kan je kopen via het internet. Er zijn erg veel verkoopsites voor tweedehands artikelen waar je terecht kan voor het kopen van een complete kweektent tweedehands. Het is echter bij deze sites wel van belang om de kwaliteit en staat van de producten te checken want bij het nieuw kopen van de producten kan je een garantie krijgen maar dit is niet meer het geval wanneer je de artikelen tweedehands koopt. Wanneer je een gat in de tent hebt kan je namelijk al een grote verhindering hebben bij het kweken maar wanneer je lampen het niet doen kan het nog veel vervelender zijn dus daarom is het van belang elk artikel werkend te kunnen zien. Mocht je het niet vervelend vinden of ten goede trouw iets kopen dan is tweedehands kopen uiteraard ook een goede manier om toch wat geld te besparen in verhouding tot een nieuw set kopen.

Goedkopere kweektent kopen

Omdat een kweektent toch een behoorlijke uitgave kan zijn willen sommige mensen liever een goedkopere kweektent in plaats van een bekender merk. Echter is het wel erg belangrijk dat wanneer jij een goedkopere tent koopt je goed moet kijken naar de reviews van de tent omdat niet iedere tent een goede kwalitatieve tent is. Het zou natuurlijk jammer zijn als de reflecterende folie na een keer kweken al loslaat of dat de rits van jouw tent binnen enkele keren gebruiken al kapot is. Ook wanneer je een complete set koopt kan het zijn dat de kwaliteit van de lampen of andere onderdelen van de tent snel kapotgaan. Om dit te voorkomen kan je er dus voor kiezen om bekendere merken met veel reviews te kiezen.

Complete kweektent gorilla is een populaire zoekterm omdat dit merk bekender is onder de kweektenten. Door de kwaliteit en populariteit is dit een veel gekocht merk door hobby kwekers maar ook mensen die professioneler kweken. Andere bekende merken zijn dr. Green, Mammoth of Green qube. Kijk ook hier weer naar jouw wensen en voorkeuren en ga dan de reviews lezen van de door jou gekozen tenten zodat je niet een miskoop doet met een wat duurdere tent.

Voor wie is een kweektent geschikt?

Voor iedereen die graag één of meerdere planten wil kweken die het beste groeien in warme omstandigheden. Het is dus niet iets heel specifieks maar wanneer jij graag een plant sneller wil laten groeien of wanneer jij graag een plant wil hebben die enkel in tropische omstandigheden ideaal groeit dan kan jij gebruik maken van de kweektent. Ook wanneer jij voor zaadjes of voor je werk planten kweekt dan kan je gebruik maken van een tent omdat deze er in alle soorten en maten zijn en je dus zoveel kan plaatsen als je zelf wil. Het enige wat jij nodig bent is een ruimte waar je de tenten weer kan neerzetten maar verder heb jij in principe niets nodig en kan jij na het kopen van een complete kweektent aan de slag met het kweken van jouw plantjes.

Kweektent kopen

Een kweektent kopen is tegenwoordig een rage, dit komt door het gemak er van een kweektent. Een wiettent of een complete kweektent kopen doe je als je geen zin hebt om zelf een hele ruimte in te richten als kweek ruimte, of hier niet de mogelijkheid toe hebt. Een groot voordeel van het kweken in een kweektent is, dat je hem makkelijk weer demonteert of verhuisd. Natuurlijk is het monteren van een kweektent ook een gemakkelijke klus, binnen 10 minuten heb je een kweektent opgezet, zodat je in een hele korte tijd een kweekruimte heb staan. Een ander voordeel is dat je de rand apparatuur naast de kweektent kunt houden, op deze manier is het veiliger werken, dan alles in de kweekruimte zelf. Een ander voordeel is dat je op deze manier de ramen niet altijd op de zelfde stand open hoeft te houden en dat je gewoon het licht in de kamer/ruimte aan kunt doen, zodat het een gewoon gebruikte kamer/ruimte lijkt voor de buiten wereld.

kweektent kopen goedkoop
Laagste Prijs Garantie!

Waar op letten bij een kweektent kopen

Ook bij een kweektent kopen dien je op verschillende punten te letten. Sinds het succes van de kwalitatieve kweektenten van secret jardin zijn er vele andere bedrijven begonnen met het produceren van kweektenten, helaas zitten hier ook kweektenten bij die niet van goede kwaliteit zijn. Al kan de kweektent er nog zo mooi uitzien, bij kweektenten is goedkoop vaak duur koop. Vele mensen prijzen de secret jardin kweektenten aan door de bewezen diensten, natuurlijk zullen er best ook goede alternatieven zijn, echter als je weet wat goed is, waarom zul je dan risico nemen? Een veel voorkomend probleem van kweektenten die erg goedkoop zijn is het materiaal waar deze van gemaakt zijn. Begrijp me niet verkeerd, deze tenten zien er ook gewoon goed uit, maar het probleem is bij deze tenten vaak dat door het verkeerde materiaal er giftige stoffen vrijkomen. Van deze giftige stoffen merk je zelf niets, maar bij verwarming (door lampen) komen deze giftige stoffen vrij en zullen het gewas geen goed doen. Dit zie je vaak terug doordat het gewas onverklaarbare gele bladeren vertoond, waardoor dit de groei erg belemmert. Met deze kennis op zak, zou ik er dan ook voor kiezen  om een bekend merk kweektent te kopen.

Vergeet niet om wietzaadjes te kopen…

Goede kweektent kopen voor een laag bedrag

Als je dan toch een goedkope(re) kweektent wil kopen, dan is het een goed idee om deze online te kopen. Hierdoor heb je de kweektent voor een laag bedrag en wordt deze keurig thuis gestuurd. Scheelt weer om naar een growshop te gaan, waar het vaak druk is.

Scroll naar boven