Hennepzaadolie is een product dat de gezondheid positief kan beïnvloeden. Deze olie bevat namelijk vetzuren die essentieel zijn voor ons, maar die we nagenoeg niet binnenkrijgen met de consumptie van andere voeding. Hierdoor is het verstandig om hennepzaadolie toe te voegen aan je dagelijkse dieet.

Hennepzaadolie is vrij van THC, waardoor er geen psychoactieve eigenschappen zijn.

Hoe Hennepzaadolie wordt gewonnen

Iedere hennepplant produceert deze olie, waardoor het mogelijk is om deze olie zelf te maken. Echter is het aan te raden om de olie gewoon in een fles te kopen, daar je dan olie van de hoogste kwaliteit hebt. Tevens is winnen van de olie een werk dat niet in verhouding staat met de aankoopprijs van een flesje in de natuurwinkel. Hennepzaadolie kopen kan al voor een paar euro.

De pagina voor de beste zaadjes: wietzaden kopen

Waarom deze olie zo goed is voor ons

De vetzuren in de hennep olie zijn zo goed voor ons.  Met name de Omega 3, Omega 6 en Omega 9 vetzuren die in de olie zitten, geven een positief effect op onze gezondheid.Hierdoor kan de olie niet alleen ziektes voorkomen maar zelfs ook genezen. Denk hierbij aan ziektes van lichamelijke en geestelijke aard. Er wordt namelijk wel eens gezegd dat deze vetzuren de olie zijn voor ons brein.

Scroll naar boven