ec meter kopen?

ec meter kopen goedkoop
LaagstePrijsGarantie!

Een ec meter kopen is naast een ph meter ook onmisbaar voor het behalen van goede kweek resultaten. Een ec meter (Electric Conductivity) of microsiemens meter genoemd, kun je gebruiken om het zoutgehalte (salinity) van een vloeistof te meten. Het zoutgehalte kun je ook lezen als het aantal voeding dat aanwezig is in het water. Op deze manier kun je precies na meten of de voedingswaarde in het te geven water juist is. Je kunt natuurlijk ook gewoon het aantal milliliter voeding van het kweek schema overnemen, maar vaak wijkt dit af van de werkelijkheid, dit komt doordat de meeste voeding niet constant is en doordat er verschil in water zit qua ec. Dit kan er voor zorgen dat de ec waarde niet klopt met wat de planten nodig hebben zodat dit de groei erg zal belemmeren. Een goed functionerende ec meter kopen is dan ook een must. Als je eenmaal een goede ec meter hebt aangeschaft dan is het nog wel nodig om deze van tijd tot tijd na te meten (kalibreren), zodat je zeker bent dat de waardes kloppen. Dit kalibreren doe je met kalibratie vloeistof, deze vloeistof heeft een vaste aangegeven ec waarde, zodat je na kunt gaan of je ec meter deze waarde ook aangeeft. Houd er wel rekening mee dat de ec waarde van het water in de verschillende regio’s van Nederland en BelgiĆ« verschilt, dit noemen ze ook wel de hardheid van het water. De ec waarde van het water zelf kun je van de totaalwaarde afhalen, of er staat op het kweek schema dat er van een bepaalde ec waarde uitgegaan is. Klopt dit met de ec waarde van het water bij jou in de buurt, dan kun je de ec waarde van het schema overnemen. Anders moet je het verschil in ec waarde aanpassen, zodat het gelijk is aan het schema.

Een wiettent is van alle gemakken voorzien

De ec waarde meet je als het water 20 graden is en nadat je de voeding hebt toegevoegd. Dus voordat je de ph gaat regelen. Kijk hier voor ook op je voeding schema van de voeding die je gebruikt, vaak hoef je toevoegingen namelijk niet mee te meten, deze doe je er dan ook pas bij nadat je de ec waarde goed hebt gezet door het juiste voeding aantal toe te voegen.

Een ec meter kopen is dus van essentieel belang, voor het behalen van goede oogsten. De volgende ec meters kun je perfect gebruiken om je voedingswaarde na te meten.

Als je een ec meter koopt dan kun je net als bij de ph meter beter voor kwaliteit gaan, echter betaal je hier vaak wel voor. Daarom zijn er ook ec meters te koop die iets minder in gebruikers gemak zijn, maar toch gebruikt kunnen worden om goede resultaten te behalen. Wil je dan ook niet zo veel geld uitgeven om een ec meter te kopen, dan is dit misschien een goed alternatief voor jou.

Scroll naar boven