ph meter kopen

Een ph meter kopen is haast wel verplicht als je serieuze resultaten wilt behalen met het kweken. Met een ph meter kun je de zuurtegraad van een vloeistof meten, zodat je precies weet hoe zuur de voeding is, die je aan de planten geeft. Als je een waterige oplossing op normale temperatuur hebt dan is deze vaak rond de ph 7, dit noemen ze wel ph neutraal. Hoe verder onder de ph 7 hoe zuurder de vloeistof is.

ph meter kopen
LaagstePrijsGarantie!

Naar Growshop

Bij ieder kweek schema van de verschillende voedingen staat aangegeven met welke ph de voeding het best wordt opgenomen door de planten. Vaak word de ph aangegeven met een punt achter de komma, zoals bijvoorbeeld ph 5.8. Deze waardes verschillen nog al eens van de ene voeding en de ander. Daarom is het erg belangrijk dat je precies de ph aan kunt passen door middel van de ph te meten, om zo eventueel ph- toe te voegen.Op deze manier zorg je er voor dat de planten meer voeding kunnen opnemen, zodat ze sneller en mooier kunnen groeien.

Vergeet niet om ook een EC meter te kopen

Is een ph meter kopen duur?

Een ph meter kopen hoeft niet duur te zijn, er zijn verschillende meters in de handel. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je de meters van tijd tot tijd even controleert, ongeacht welke ph meter je hebt. Dit controleren van je ph meter doe je door ijk vloeistof te kopen, deze vloeistof is precies ph 4.01 of 7.01, zodat je er voor kunt zorgen dat je ph meter precies goed staat. Dit controleren van je ph meter word ook wel kalibreren genoemd. Er zijn ook ph meters met ec meter in de handel, deze kunnen makkelijk zijn, alleen is er wel een nadeel als hij kapot gaat, dan kun je geen ec en ph meten.

ph meter in gebruik

Als je de ph meter hebt gekalibreerd dan kun je aan de slag met voeding geven. Vul het vat met water van ongeveer 20 graden. Meet de voeding door gebruik te maken van een ec meter en voeg eventueel toevoegingen toe. Als als zowel de voeding en toevoegingen in het vat zitten en goed door elkaar zijn gemengd, dan kun je de ph meten. Als de ph hoger is dan aangegeven op het kweekschema, dan voeg je een klein beetje ph – toe. Als de ph ph meter kopennu na goed mengen nog niet de juiste waarde bevat, dan herhaal je dit tot je precies op het juiste punt zit. Houd er wel rekening mee dat er steeds goed gemengd word, daar het soms even duurt voordat alle vloeistof de gelijke ph heeft. Als je per ongeluk te veel ph- in het vat hebt gestopt, dan kun je dit alleen maar oplossen door extra water toe te voegen, gebruik nooit ph+ om te veel ph- te corrigeren.

Vindt je het bedrag van € 63,55 te veel voor een ph meter, dan kun je natuurlijk voor een goedkopere versie gaan. Al zou ik je dit niet aanraden, een goede ph meter kopen, heb je namelijk snel terug verdiend. Deze ph meter word namelijk automatisch gekalibreerd en blijft tevens drijven, daar deze waterdicht is. Dus het loont wel om even een paar tientjes meer uit te geven om een ph meter te kopen, daar je er lang profijt van hebt.

Wil je toch graag een ph meter kopen, maar het liefst zo goedkoop mogelijk en toch een redelijk goed resultaat, dan is de volgende meter misschien iets voor jou.

Scroll naar boven