Koolstoffilter kopen

Een koolstoffilter kopen is vandaag de dag een belangrijk onderdeel van een kweekruimte. Daar niemand staat te springen om een sterk penetrante herkenbare lucht te verspreiden, doe je er goed aan om een koolstoffilter te gebruiken, om zo de uitgeblazen lucht te filteren.

koolstoffilter kopen
LaagstePrijsGarantie!

De actieve koolstof in een koolstoffilter zorgt er voor dat geurdeeltjes van de planten worden gefilterd, zodat er alleen een neutrale koolstoflucht uit de softbox komt. Op deze manier is er dus niets meer te ruiken van de planten als de lucht de kweekruimte verlaat.

Waar op letten bij een koolstoffilter kopen

Net zoals bij veel kweek benodigdheden, kun je het best voor een bekend merk gaan om een koolstoffilter te kopen. De merken ‘Can’ Carborginal’ en ‘Rhino’ zijn de bekende merken in de koolstoffilter branche, deze zijn dan ook uitstekend te gebruiken. Echter hebben deze merken ieder haar verschillen, maar zorgen er allemaal voor dat de lucht goed gefilterd word.

Een koolstoffilter kopen doe je het best als je uitgerekend hebt hoeveel lampen je wilt gebruiken. Dit moet je namelijk eerst weten om er achter te komen hoeveel afzuiging je nodig hebt in de zomer, zodat je daar je koolstoffilter op kunt afstemmen.

Het berekenen van de juiste koolstoffilter capaciteit

Het berekenen van de juiste koolstoffilter capaciteit doe je door het aantal gebruikte kweeklampen te delen door 2, bij deze uitkomst word ongeveer 15% opgeteld.De uitkomst van deze som is de capaciteit van het koolstoffilter die je nodig hebt.

Voorbeeld met 4 lampen van elk 600W

4 x 600W = 2400 (W)

2400 (W) delen door 2 = 1200

1200 plus 15%= 1380 ( 1200 x 1.15= 1380)

Bij het voorbeeld van 4 lampen van 600W komt het er dus op neer dat het benodigde vermogen van de softbox en het koolstoffilter op 1300 m3 per uur uitkomt. Deze waarde kun je het beste afronden naar boven als je op een getal uitkomt waar geen softbox voor te verkrijgen is.

Scroll naar boven