haze wietzaden

Haze zaden

Haze zaden zijn enorm populair onder kleine buitenkwekers, maar ook thuiskwekers zijn dol op deze zaadjes. De Haze wietplant kenmerkt zich door de vele kruisingen die er vandaag de dag te vinden zijn. Haze is dan ook een plant die al erg lang gebruikt wordt door telers. Waardoor er vandaag de dag zo veel geweldige variaties zijn te verkrijgen. Dit terwijl deze soort juist bij het ontstaan in de jaren 60 niet zo populair was. Dit kwam met name doordat de bloeitijd een stuk langer was dan andere soorten. Daarnaast was de plant niet gemakkelijk om te kweken, iets van vandaag de dag gelukkig is veranderd.

Verschillende soorten haze zaden

Doordat de Haze plant al tientallen jaren zo populair is, zijn er vele pogingen geweest om de plant nog meer te verbeteren. Dit probeerde men te bereiken door verschillende soorten met elkaar te kruisen. Gelukkig voor kwekers en rokers is dit gelukt, waardoor we vandaag de dag van verschillende top kruisingen kunnen genieten van de Haze plant.

Waarschijnlijk komen deze soorten Haze je bekend voor

Beste Haze zaden

Amnesia Haze

Merk: Royal Queen Seeds

Vanaf prijs: €40,00

Meer info

Hoe kweek je Haze wietplanten

In de jaren 60 waren Haze wietplanten dus geen gemakkelijke planten. Op dit moment zijn er een stuk gemakkelijker te kweken Haze wietplanten beschikbaar. Hierdoor is het voor iedereen met een beetje kweek kennis wel te doen om met Haze zaden aan de slag te gaan. Echter dient er bij iedere soort wel opgelet te worden, daar er nog wel soorten zijn die net even iets meer aandacht nodig hebben.

amnesia haze kweken
amnesia haze binnen kweken

Binnen kweken

Doordat Haze planten een stuk langer worden dan de gemiddelde wietplant. Is het verstandig om deze plant een stuk eerder in de bloei te zetten. Als het plantje binnen een paar dagen goed is aangeslagen, zou je deze al in de bloei kunnen zetten, omdat de plant nog een stuk verder zal groeien in de bloeifase. Dit is dan ook een belangrijk punt om rekening mee te houden, vooral als er niet zo veel hoogte beschikbaar is.

Buiten kweken

Net zoals bij de binnen kweek, dien je er ook buiten rekening mee te houden dat deze planten erg hoog kunnen worden. Kun je het binnen nog goed in de hand houden door de planten snel in de bloei te zetten. Voor buitenkwekers is dit heel anders. Houdt er dan ook rekening mee dat het behoorlijk grote planten worden, die op zijn zachts gezegd behoorlijk opvallend zijn. Uiteraard zal dit bij het oogsten van deze krachtige wietsoort zijn vruchten werpen.

amnesia haze zaden voor buiten
kweekschema

Haze kweekschema

Binnen heeft Haze een bloeitijd van ongeveer 65 dagen. Wat behoorlijk lang is in vergelijking met andere zaden. Hierdoor is de prijs van deze wietsoort ook aan de hogere kant. Het voordeel hiervan is dat je minder vaak zaden hoeft te kopen en minder vaak hoeft te knippen.

Voor de specifieke bloeifase voor de soort die jij hebt, kun je het beste op de pagina van de wietzaadjes kijken. Al is het aan te raden om ze snel in de bloei te zetten, waardoor je al snel 10 dagen eerder kunt oogsten.

Om te kijken hoeveel voeding er gegeven dient te worden. Kun je het best op de website kijken van de voedingslijn die jij gebruikt. Bijvoorbeeld als je Plagron gebruikt kun je hun calculator gebruiken.

Haze wanneer oogsten

Buiten eind september, binnen na ongeveer 65 dagen bloei. Dit zijn gemiddelde, die bij diverse merken en kruisingen een beetje zullen afwijken.

wanneer oogsten

Wat is Haze

Deze wietssoort bestaat in het algemeen uit een kruising van diverse sativa wietsoorten. Hierdoor bestaan ze overwegend uit sativa genetica.

THC Gehalte

Met een vrij hoog THC-gehalte van meer dan 20%, kun je wel zeggen dat dit een heftig wietsoortje is.

Hoe herken je Haze

Haze heeft een zeer opzichzelfstaande geur, die je direct kunt herkennen als je de geur eenmaal geroken hebt. Een kruidige smaak welke richting zoet gaat.

Haze effect

Het effect van deze wietsoort is vooral geestelijk en in een stuk mindere maten fysiek. Ontspanning, vrolijkheid en euforie zijn dan ook de kenmerken van het gebruiken van deze soort. Omdat het een heftige soort is en de soms ook wel even op zich laat wachten met inslaan. Kunnen beginnende rokers beter opletten met de hoeveelheid inname, tevens kan dit beter niet te snel achterelkaar. Geef het even de tijd om in te werken, voordat je meer inneemt.

Scroll naar boven