autoflower wietzaadjes

Autoflower zaden kopen

Autoflower zaden zijn super populair onder kwekers, steeds meer mensen weten deze zaden te waarderen. Waarom dit zo is? Ze hebben namelijk een bijzondere eigenschap. Namelijk dat ze automatisch in de bloei gaan zonder dat je het aantal lichturen hoeft te veranderen. Dit is natuurlijk al erg gemakkelijk op zichzelf. Maar dat is zeker niet de hoofdreden waarom deze wietzaden zo enorm in trek zijn.

Het grote voordeel is namelijk dat deze planten geknipt kunnen worden binnen de 10 weken van zaadje af aan. Kun je nagaan hoe snel het gaat als je de zaadjes eerst ontkiemt in een stekbakje. Zo kun je erg snel wiet kweten, op een gemakkelijke manier met autoflowering zaden.

Verschillende Autoflower Zaden

Doordat het zo’n populaire wietsoort is zijn er ook verschillende merken die deze zaden in het assortiment hebben. Hierdoor is er een enorme keuze als kweker als je opzoek bent naar dit soort zaden. Hieronder een aantal autoflowering wietzaadjes verschillende merken, welke bij ons favoriet zijn.

Onze favoriete Autoflower zaden kopen

Goedkoopste autoflower wietzaden

Hoe kweek je met autoflower zaden

Auto wietzaden zijn enorm gemakkelijk om mee te kweken. Je hoeft immers geen rekening te houden met de lichturen. Waardoor je niet in 1 keer je oogst kan verzieken door de verkeerde licht instelling als je binnen kweekt. Maar ook voor buiten zijn deze zaden zeer eenvoudig in gebruik.

 

autoflowering
binnen-wietkweken-landscape

Binnen kweken

Het verschild per merk en soort hoe lang ze er over doen. Raadpleeg dan ook altijd de beschrijving bij de specifieke zaden die je hebt aangeschaft. De Amnesia variant doet het bijvoorbeeld goed met 20 uur daglicht, en zal zo tegen de 11 weken na het kiemen afbloeien. Ook beginnende kwekers zullen behoorlijke opbrengsten met deze zaden binnen behalen.

Buiten kweken

Voor de buitenkweek zijn auto zaden zeer handig. Je bent dan een stuk minder afhankelijk van wat het weer doet. Natuurlijk heb je voldoende zon nodig, maar de planten bloeien ook gewoon af als er minder zon is. Dit komt omdat ze gewoonweg binnen een bepaalde tijd zelf gaan bloeien en niet doordat de lichturen minder worden. Hierdoor is het ook een stuk gemakkelijker te voorspellen wanneer ze klaar zullen zijn. Wat per soort en merk verschillend kan zijn.

snel buiten wiet kweken
kweekschema

Autozaden kweekschema

Qua licht is het natuurlijk erg eenvoudig met deze zaden. Ook qua voeding is het niets speciaals. Je dient alleen wel rekening te houden met welke voeding je gebruikt.

Voor de specifieke bloeifase voor de soort die jij hebt, kun je het beste op de pagina van de wietzaadjes kijken.

Om te kijken hoeveel voeding er gegeven dient te worden. Kun je het best op de website kijken van de voedingslijn die jij gebruikt. Bijvoorbeeld als je Plagron gebruikt kun je hun calculator gebruiken.

Autoflower wanneer oogsten

Van het zaadje in de grond stoppen, tot ongeveer 9 weken zijn de planten klaar om geoogst te worden. Dit is het grote voordeel van deze autflowering zaden. Het mooie is dat tegenwoordig de kwaliteit van deze zaden erg goed is geworden, zodat er ook nog eens behoorlijke opbrengst is.

wanneer oogsten

Wat is autoflower

Autoflower zaadjes zullen na ongeveer 3 weken zelf automatisch in de bloei gaan, zonder dat je het aantal lichturen hoeft te verminderen.

THC Gehalte

Met een vrij hoog THC-gehalte van ongeveer 20%, zit het qua THC helemaal niet verkeerd.

Kenmerken autoflower

De planten blijven wat kleiner dat de normale varianten. Waardoor het oogst gewicht ook een stukje lager ligt. Al komen ze tegenwoordig erg in de buurt van de normale zaden.

 

Scroll naar boven